Merak Ettikleriniz

Merak Ettikleriniz

1Psikiyatri Nedir?
Psikiyatri Ruh sağlığı ve hastalıkları ile ilgilenen tıp dalıdır.
2Psikiyatrist Nedir ?
Psikiyatrist ,Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Tıp doktoru demektir. Tıp fakültesinden mezun olduktan sonra sınavla Ruh Sağlığı ve Hastalıkları bölümüne girilir ve 4_5 yıllık eğitimden sonra mezun olunca Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı yani psikiyatrist ünvanı alınır.
3Psikiyatrist sadece ilaç mı yazar ?
Psikiyatrist hastayı değerlendirir, tanıyı bırakır ve hastanın ihtiyacına göre sadece psikoterapi, sadece ilaç veya hem ilaç hem psikoterapi tedavileri beraber uygulanir.
4Psikoterapi Nedir ?
Psikoterapi , terapist Ve Danışanın Beraber Sürdürdüğü,bilimsel Metodlara Dayalı ,konuşma Terapisidir. Psikoterapide amaç, kişinin iç dünyası ile ilgili farkındalığı sağlamak , böylece iimdiki sorunlarının çözümünü sağlamak Kadar, İleride karşılaşabileceği sorunlarla da başedebilme becerisini kazandırmaktır.
5Randevuya Gelmeden Önce Yapılması Gerekenler Nelerdir ?
Randevuya gelmeden önce varsa eski tahlil ve tetkik sonuçlarınızı, reçetelerinizi ve ilaç raporlarınızı yanınızda getiriniz.
6Psikoterapiste kaç seans gitmem gerekir?
Her İnsanın Ruhsal Yapılanması Farklıdır, Ruhsal Yapılanmalarımız Bize Ait Ve Parmak İzimiz Gibidir Diyebiliriz. Sorunlar Veya Hastalıklar Çeşitlilik Gösterir Ve Farklı Psikoterapi Metodları Kullanmayı Gerektirir. Bu Nedenlerle ,bir Kaç Seans İle Çözüm Sağlanabileceği Gibi Daha Uzun Süre Psikoterapi Almak Gerekebilir.
7Psikoterapist seçerken nelere dikkat etmeliyim?
Psikoterapi hizmeti alacağınız kişinin alanında yetkin ve uyguladığı psikoterapi yöntemlerine dair gerekli eğitimleri almış , deneyimli, bilgi birikimi ve terapi becerileri olan bir profesyonel olmasına dikkat etmelisiniz.
8Ne zaman yardım almalıyım?
Yaşam kalitenizi etkileyen, duygu durumunuzda olumsuz değişimler hissettiğiniz, sizi etkileyen durumlarla baş etmekte zorlandığınız, mutsuz, huzursuz, bunaltılı, takıntılı, çökkün, isteksiz, kaygılı, yaşam coşkunuzun kalmadığını hissettiğiniz, ilişkinizde ve cinsel hayatınızda sorunlar yaşadığınız durumlarda, mutlaka bir uzmana başvurmalısınız.
9Neden Psikoterapiste gitmeliyim?
Başetmekte zorlandığınız, çaresiz hissettiğiniz durumlarda bir uzman desteği, sizi bulunduğunuz olumsuz duygu durumundan daha kolay çıkmanızı sağlayacaktır. Sizi rahatsız eden, mutsuz hissettiren, olumsuz etkileyen her şeyi herkes ile paylaşmanız zordur. Ancak size yardımcı olacak yetkinliğe sahip, etik kurallara dikkat etmek zorunda olan bir uzmana güvenle açılabilir, her türlü sorununuzu anlatabilir, gerekli yardımı etkin bir şekilde alabilirsiniz.
10Psikoterapiste başvurmak için hasta olmam mı gerekir?
Doktorunuzun önerisi ve yönlendirmesi ile başvuracağınız gibi yardıma ihtiyaç duyduğunuz her an rahatlıkla başvurabilirsiniz. Psikoterapi sadece tedavi değil, aynı zamanda danışma, değişim ve dönüşüm sürecidir.